Hallo hondevrienden,

Ik ben Ayla en ik ben een Wolfsgrauwe Duitse herder van 9.
Gek op bos en water. En natuurlijk op stokken en ballen.
 

Sinds december vorig jaar gaat het niet zo goed met me. Ik kon opeens mezelf niet meer dragen van achteren (Artrose in de knieen, versleten rug en afstervend ruggemerg). Mijn baasjes, Robert en Kirsten, moesten me helpen met een “helping hand”, maar dat was niet prettig. Kon niet ver meer lopen en kon zeker niet meer rennen en snuffelen waar ik wilde. Tijdens een wandeling kwamen we een Jack Russel tegen met wielen. Daar zag ik wel wat in! Nu mijn baasjes nog. Robert was niet gelijk overtuigd, maar dat werd snel opgelost. Via Harco en Vivienne konden we op bezoek bij een gezin met ook een Duitse herder met een rolstoel. Ik mocht hem uitproberen en ik kon weer rennen!!! Wat een genot kan ik je vertellen. De wereld werd plots weer een stuk leuker. Dat zag Robert ook en was verkocht.
Een paar dagen later had ik er ook één. In het begin moest ik wel opletten, want ik kon natuurlijk niet overal meer tussendoor en te snelle bochten gingen ook niet goed (kieperde om). Mocht ook niet te lang in 1x en moest het langzaam opbouwen om te zorgen dat ik geen spierpijn zou krijgen.
Op een keer mocht ik mee naar het strand. Ik racete de helling af en je zag de mensen kijken. Gelukkig alleen maar positieve reacties gehad. Lekker door het water gespetterd en kuilen gegraven. Nog mee geweest op vakantie naar de sneeuw, geen enkel probleem! Ik vermaak me prima. Pasgeleden nog met kar en al in het water gesprongen, omdat ik de eenden het oude brood niet gun.
Ben inmiddels aan mijn 2e kar begonnen, omdat de 1e helemaal scheef was (voornamelijk van het vallen). Bedankt nog daarvoor Harco en Vivienne, voor de geweldige service!
Wat zal ik verder nog zeggen. Het leven bevalt me prima met mijn kar. Ik heb er geen last van en kan zelfs weer achter ballen aan. Ik kan het zeer zeker aanbevelen.
Voor Robert en Kirsten is het soms wat minder omdat ik regelmatig door de poep ren met mijn wielen of als je geen grote auto hebt, dan moeten de wielen er afgehaald worden, anders past het niet. En dat kost allemaal wat meer tijd.

Ayla

p.s. hierbij nog wat foto’s van mij in de sneeuw