Dag allemaal,

Sinds juli 2004 loopt mijn hond Tessa moeizaam. Het begon met door de achterpoten wegzakken en een aantal weken later kon ze niet eens meer op haar poten staan. Ze had heel veel pijn en daarom zochten we naar een oplossing. In februari van 2005 zijn we met Tessa bij een dierenarts in Duitsland geweest, hij heeft goudacupunctuur uitgevoerd. (www.ta-schulze.de) Na een aantal weken was ze pijnvrij en hoefde ze dus ook geen pijnstillers meer.
 

Het lopen bleef echter moeizaam en daarom dachten we dat ze misschien een hernia had. Wederom hebben we Tessa meegenomen naar Duitsland voor een alternatieve minimaal intensieve operatie. (http://www.tierklinik-hh-rahlstedt.de) Helaas vonden ze bij het maken van de foto's geen hernia maar een tumor. De tumor is niet te verwijderen omdat deze op het zenuwweefsel zit in haar rug. In laten slapen was voor ons geen optie, want de hond was nog altijd vrolijk en levenslustig. Voor ons werd het echter ook steeds moeilijker. Tessa woog 30 kilo en dat til je niet een paar keer per dag even op. We moesten dus iets nieuws zoeken. Op tv hadden we gehoord van de hondenrolstoel, maar in eerste instantie leek ons dat niets. Tessa is een werkhond, die wil vast niet in zo'n stoel. Wat hadden we dat fout. Binnen een paar dagen nadat ik de rolstoel in mei besteld had konden we deze ophalen. En wat ging dat goed.........ze kon eindelijk weer lopen!

We zijn nu ruim een half jaar verder en ze maakt iedere dag nog aardig wat kilometers. Wij zijn dolenthousiast en de hond ook. De reacties zijn heel verschillend. Mensen met een hond vinden het soms stom of zeggen dat de hond het niet leuk vindt. Wij denken dan altijd maar dat deze mensen niet alles voor hun huisdier overhebben. Vooral mensen zonder hond reageren heel erg leuk. We hebben het al eens meegemaakt dat mensen midden op de weg uit hun auto stapten om te kijken of fietsers die bijna tegen een lantaarnpaal fietsen. Tessa heeft met haar rolstoel ook al de regionale krant gehaald! Op diverse forums heb ik al reclame gemaakt voor de hondenrolstoel en ook bij onze dierenarts hangt de poster.
 

We zijn nog ieder dag blij met deze oplossing....ik had er toch niet aan moeten denken dat ik een jaar geleden al afscheid had moeten nemen. De tumor groeit nog steeds en het gaat met de week slechter met Tessa. Maar zodra ze in haar stoel zit is het net een jonge pup!

Groetjes Carla